Openingstijden
  • Maandag8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag8.30 - 16.00 uur
Contact

Mijn opa was vleeschhouwer

Daar begint mijn verhaal

Zolang als ik me kan herinneren ging hij langs de boeren om vee te slachten tot consumptie-gereed vlees. 
Tegen de tijd dat ik 11 jaar was, was ik helemaal vol van het slagersvak. Je kon me dan ook elke dag na schooltijd in de slagerij van mijn oom, Karel Groothuijs, vinden.

De verhalen van de boeren en de slachters, de grote stukken vlees die binnen werden gebracht, het vakmanschap van de slagers en het contact met de klanten in de winkel. Het oefende een grote aantrekkings-kracht op me uit.

Lees meer
Naar boven

Onze eigen slagerswinkel

“Op mijn 23e, met mijn slagersdiploma op zak, namen Astrid en ik de slagerij van mijn oom over. Astrid had een spoedcursus bij een collega-slager gevolgd en samen hebben we onze schouders eronder gezet.” Astrid glimlacht: “Die korte periode vormde een goede basis. Sommige dingen pas ik nu nog steeds toe. Zoals ‘strak’ werken en aantrekkelijk presenteren. De toonbank met het vlees moet er netjes bijliggen.”

Op zoek naar mooi vee

Terwijl Astrid de winkel bestierde, ging Jan langs de boeren om vee uit te zoeken en te laten slachten. “Nu ik mijn eigen winkel had, was natuurlijk alleen het beste vlees goed genoeg. Vlees van mooi, gezond vee. Maar uiteindelijk was het zelf uitzoeken van vee te tijds­intensief. Gelukkig vond ik een paar betrouwbare hande­laren die dat van mij konden overnemen en zo werk ik nog steeds. Tot op de dag van vandaag kunnen wij onze klanten een smaakvol stukje vlees garanderen, afkomstig van boeren die verantwoord ondernemen.”

Naar boven Naar beneden

Kwaliteit met een glimlach

In de jaren die volgden werd er met het voltallige team van Slagerij Jan Visschedijk hard maar met plezier gewerkt. Astrid vertelt: “Er was altijd ruimte voor gezelligheid, ik denk dat de klanten dat wel gemerkt hebben. Kwaliteit met een glimlach, zogezegd.” Jan voegt daaraan toe: “Ook mijn moeder heeft 15 jaar lang meegedraaid in de slagerij. Ze kookte, draaide soepballen, maakte salades en bereidde maaltijden. Het is mooi als de mensen om je heen elke dag klaar staan om samen de droom te verwezenlijken die je als jongen al had. Hun inzet is onbetaalbaar.”

Het ambachtelijke
 hart van de slager

“Na 24 jaar werd het tijd opnieuw de balans op te maken. Mijn hart klopt nog onverminderd enthousiast voor het slagersvak. We hebben onze diensten en ons assortiment steeds verder verbeterd en uitgebreid. Onder andere met een cateringservice en met kant-en-klare maaltijden. Tegelijkertijd blijft de basis het aloude slagersvak. Dat gevoel wilden we graag overbrengen in de winkel. We hebben daarom de winkel verbouwd tot een plek waar we ons vakmanschap nog beter kunnen laten zien. Met een half-open gedeelte waar we vlees afsnijden. Met grote hammen en speklappen hangend aan de muur. En met een inrichting waar de sfeer van vroeger weer tastbaar wordt.”

“Vee van boeren die
verantwoord ondernemen; 
omdat dat lekkerder smaakt
én omdat het een goed
gevoel geeft.”